@brtkcs - tinnitus

014 - lesz*om

February 26, 2024 Bartók Csaba Episode 14
Show Notes Transcript

 nemegyszer elragad az érzés, vagy belemerülök valamibe, jónak találom... reménykedem... kínlódom de mégse haladok.

#Hello_Világ, üdv kedves hallgató.

a jelenlegi gondolataim kicsit visszásak, múlt héten az akkori fülemnek úgy tűnt, hogy egy jobb epizódot sikerült összebarkácsolni.

a hangsúly a barkácson van.... még mindig nem tűnik elég jónak,

mielőtt végre elindítottam ezt a podcastet, kicsivel több mint 2 évet ültem az ötleten és agyaltam.. sokszor nagyon sokat.. túlgondoltam és emiatt neki se fogtam.

valamire azért rá kellett jönnöm. ha nem kezdek leszarni dolgokat akkor túl fogok mindig mindent bonyolítani, az meg nem vezet sehova.
a mai kérdés,

mi köze mindennek a fülzúgáshoz?

közvetlen semmi, de egy közvetett probléma is tud okozni nehézséget a mindennapjainkban.

sokszor a magas elvárások, a perfekcionizmus és az önmarcangolás a lehető legrosszabb ellenségünk, azaz mi vagyunk önmagunk legrosszabb ellensége, amit ez az állapot még tetéz is.

ezen a héten egy történetet hozok ami a podcast készítése során merült fel. háttérinfónak talán annyit azért elmondhatok, hogy mivel teljesen amatőr vagyok a felvételt illetően, kicsit nehezen indul be a dolog és a saját hangom visszahallgatása is valami csoda. ezek olyan dolgok amiket nem lehet elkerülni, hogyha ilyesmivel akarunk foglalkozni.

valamikor nagyon régen még volt szerencsém Frutti Loops-hoz és az Adobe Audition-höz, persze ezek a internetekről összeszedett tört példányok voltak... de csakis annyit foglalkoztam vele amennyit nem átallottam. amellett meg van egy nem túl kedves hozza-állása a kicsit előrébb tartó embereknek, mindig megmondják hogyan kell jól csinálni és az ahogy ők csinálják az az igazi és csakis úgy jó. sokszor az a benyomás keletkezhet ezáltal, hogy amit próbálunk csinálni az sehogy és semmiképp nem jó...

az ilyen szempontból nem létező tudásomat felfrissítendő elkezdtem kutatni, bele a nyúlüregbe mint Alice.

rettentően sok minden van és ahány ember annyi-módon oldja meg a zene és hanggal kapcsolatos dolgait. ebben az üregben azt vélem fedezni, hogy mindenre van egy jó áru megoldás... a különböző DAW-ok és plugin világában, könnyű eltévedni, nekem összejött.

megjegyezném, hogy külön köszönet a Párásító podcast hostjanak a részletekbe menő beszélgetésért, ők a helyes irányba tereltek, így már csak azt kellett megtalálnom, hogyan lehetséges mindez Linux alatt.

szemtelenség de ha megfelelő helyen kutakodik az ember akkor nagyon egyszerű a dolog, így már csak a finomhangolás maradt. persze az eltarthat, de most legalább van már egy olyan alapom amivel bátrabban kísérletezgethetek.

azt hiszem ennyi bőven elég felvezetésnek és probléma szett leírásának. valahogy a végére is kéne érni a mondandómnak ...

és hogy ezt megtegyem:

Hello világ, ez itt a #brtkcs - #tinnitus podcast én Bartók Csaba vagyok. Ebben a podcast-ben a fülzúgással kapcsolatos mindennapi kis és nagy problémákat értelmezem, próbálom számodra is hasznos formába közvetíteni. az epizódok nem nagy terjedelműek, ezért gyorsan a végére érhetsz.

minden itt megjelenő tartalom a CC BY 4.0 Nemzetközi licenszel készül, ha úgy gondolod bátran használd vagy dolgozd fel. építkezz belőle, természetesen amire ez a licensz kötelez a helyes forrásmegjelölés.

ennek az epizódnak itt vége, köszönöm hogy meghallattál és ne feledd közbe ahhoz, hogy haladjunk az életben, hogy ne bántson fölöslegesen minket a saját idegrendszerünk vagy a fülzúgás kell egy nagy adag #leszarom.

a heti nekem tetsző YouTube link mint már meg-annyiszor és az epizód olvasható formában megtalálható a leírásban.

Podcasts we love