@brtkcs - tinnitus

020 - rugódás?

April 08, 2024 Bartók Csaba Episode 20
Show Notes Transcript

## 1. hook
van valami ezekben a fránya érzésekben amik képesek a legjobb pillanatainkat beárnyalni, a legrosszabbakat meg elfogadhatóbbá tenni.
## 2. bekezdés
#Hello_Világ, üdv. Kedves hallgató,
a mai epizódban ki szeretném bontani az érzelmi érettség fogalmát.
## 3. a miért
ez a téma nincs közvetlen kapcsolatban a fülzúgással, közvetett hatása viszont lehet.

ezért gondolom, hogy megéri foglalkozni vele, még ha nem is olyan mértékben mint ahogy a professzionálisak képesek rá.
## 4. kifejtés
lehet még a gondolat is felháborítónak tűnik elsőre, de magamon is tapasztaltam, hogy vannak olyan szituációk amikor nem feltétlenül reagálok éretten.

ez már nem zavar, de azért belegondolva, ha már a kezdetektől fogva észbe tudtam volna tartani, akár tudatosabban hozzáállni az állapotomhoz talán nem kellett volna annyi hullámvölgyön végigmennem,

viszont az is könnyen meglehet, hogy ez a fajta tapasztalás nekem mindenképpen kellet ahhoz, hogy részletekbe menően tudjak beszélni róla.

ebben a témában és a közvetett kapcsolatban úgy vélem felfedezni, hogy azt én gyógyulásom útján azért fontos, mert mindaddig amíg a különböző orvosaim eredmény-értékelését vártam a külső dolgokba fektetett reményem erős volt, 

amikor ez megszűnt, annyival maradtam, hogy magamnak kell kitalálom, hogy lesz ezentúl.

jobb kifejezés híján rúgkapálni kezdtem, mindenbe és mindenkibe megpróbáltam belekapaszkodni. az igazi gond, ezzel nem az, hogy ezt tettem, inkább az, hogy a rúgkapálás könnyen át mehet rugódásba, ami keserűvé, akár magányossá is tehet, még-ha a legjobb emberek vannak körülöttünk.

igaz, ha századjára kell elmondani mi van épp, az kicsit idegölő, viszont nem ok a rugódásra.

én nem tudom megmondani másnál, hogyan működik ez, de úgy vélem ezen az úton a **hála** után az **elfogadás** egy olyan pontja a gyógyulásnak ami segíthet.

sajnos itt sincs egy arany iránytű ami mindig helyes irányba terelhet, de az előző epizódok mind arra szolgáltak, hogy ilyen megközelítést adjon.

a gondolat csak annyi, hogy az olyan sarokkövek amik most támpontot adnak, a későbbiekben pillérekké válhatnak. 
## 5. összegzés
bármily nehéznek tűnik most, képessé válni az elfogadásra, egy érzelmi fejlődés, és önmagában az, hogy egy javarészt negatív élményt képesek vagyunk elfogadni egy pozitív töltést ad neki, az én olvasatomban az minden szempontból egy érzelmi érettségről ad tanúsítványt.
## 6. befejezésként,
hogy praktikus tanácsom is legyen ezzel kapcsolatban, talán az, hogy kezdetben szakíts ki 1-2 percet a napodból amiben foglalkozhatsz például naplóval, esetleg egy egyszerű hálanaplóval.

köszönöm hogy meghallgattál, jövő héten jelentkezem újra.

Podcasts we love