@brtkcs - tinnitus

029 - kukoricza

June 10, 2024 Bartók Csaba Episode 29
Show Notes Transcript

érteni magunk, érteni a fájdalmat? na azt meg hogy?

2. bekezdés
Hello_Világ a mai epizódot egy idézettel kezdeném.

Mikor unod már meg örökös munkádat, Te, a kínozásban telhetetlen bánat? Ha nem tudsz megölni, ne gyötörj hijába; Eredj máshova, tán akadsz jobb tanyára.

Petőfi Sándor - János Vitéz

nemrég újraolvastam ezt az iskolai tananyagot és had ne mondjam kicsit szíven ütött.

3. a miért
hallottam már olyan gondolatokat betegségek kapcsán, hogy azok érkezhetnek a felfüggesztett érzéseinktől. olyan gondolatkörnyezetek is vannak amik azt mondják, hogy az érzéseinket érezhetjük a testünk különböző részein.

4. kifejtés
egy biztos a gyomoridegem minden alkalommal megvan a felvétel gomb megnyomása körül, mondjuk ez nem bizonyíték semmire.

nagyon sokáig nem volt merszem megfogalmazni mit érzek a fülzúgásommal kapcsolatban, de az is zavart, hogy napokon keresztül nem éreztem csakis szomorúságot. mikor a legkisebb zaj is atomrobbanásnak hat.. mikor a legkedvesebb érintés felperzsel és egyszerre a hideg ráz végig tőle, nehéz bármit kezdeni, olykor legszívesebben elmentem volna valahová ahol nincs senki és semmi ami bántani tudna.

remetének kicsit fiatal vagyok, elhagyni a világot annak minden bújával meg bajával de főleg örömével nem tűnik helyén valónak, talán még önzés is. így gondolatban kiválasztottam ezt az opciót a jobbikat. nem mondom, hogy könnyű viszont lassan de biztosan kezd jobb lenni.

a show notes-ban, van egy video amiben a tetovált srácot megkérdi Mpiszi gyógyító, Zimbabwéből miért csinálod magad ilyen virágosra? a válasz annyi, hogy választott fájdalom mert az megváltoztat. Amivel a törzsi emberi így válaszol:

Minden fiatalnak éreznie kell a fájdalmat, mert az átalakít. kulturálisan ha a fájdalmat nézzük, érezhetsz haragot és csinálhatsz gonoszságot. De ha túl lépsz a fájdalmon, állj meg foglalkoztál vele... a fájdalmak változtatnak olyanná amilyen a jövőben leszel. ezen gondolkodás mentén én csak ennyit tudok mondani erre, meglehet a fizikai fájdalmat ismerem, talán túlságosan is viszont sok éven át nem foglalkoztam eleget az érzelmekkel.

meglehet az idegrendszerem nem kapott más módot csak ezáltal, mivel szavakat nem ismer, kérést nem tud leadni agy kapitánynak... hát ez van most. talán el kell jönnie annak az időnek amikor elbeszélek vele ahogy az János tette a bánatával, s ha már tényleg halljuk egymást talán meg is értjük egyik a mást

5. összegzés
nemrég találkoztam dr. Gábor Máté munkásságával, ahogy beszél első hallásra meggyőző, szerintem utána fogok nézni mi az ami az ö gondolatmenetében segíthet. amit találok azt természetesen megosztom veletek is. elegánsan fogalmazva, se megcáfolni se megerősíteni nem tudom, de mindenképp szeretnék foglalkozni ezzel. a válasz meg a feltett kérdésre idővel meg lehet érteni.

6. befejezés
jövő héten jelentkezem újra.

Podcasts we love