@brtkcs

#tinnitus 030 - ockham

Bartók Csaba Episode 30

hülyeségnek hat, de hálás vagyok a diagnózisomnak!
## 2. bekezdés
az a mondás, hogy csak olyan nehézségek adódnak valaki életében amiket el tud viselni, ez meg az, hogy gondolkodó embernek tartom magam, talán nem rossz dolog.
## 3. a miért
öntudat, a tudatosság meg a gondolkodás olyan minőségek az életben amik nem modern módon vannak, vagy legalábbis nem voltak jelen szülőfalum később városomban. 
talán azért első sorban, mert természetközelibb hely Székelyföld. na-meg a nyelvezet körülötte meg a tudás is viszonylag újnak számít. amúgy se divat ilyesmivel foglalkozni. azt tegye akinek van ideje erre.
## 4. kifejtés
mielőtt továbbmennék a mondanivalómba leszögezném, hogy ebbe nem látok problémát. főleg ha arra gondolok már az én életben mennyi technológiai fejlődés ment végbe könnyen meglehet amit  tudok jelenleg kevésbé lesz értékes egy kicsivel később. ami fontosabb véleményem szerint, hogy mindezt helyén kezeljük: 

a régit nem elfelejteni, az újat beépíteni,
a hogyan a fiatalabbak kiváltsága.
meglehet ez a feladat nem egyszerű, magam sokszor mintha világok ütközőpontjába találtam volna amit erőnek erejével próbálnak összeroppantani, de valahogy mindig meg tudtam lépni ezt az elméleti lépcsőt..

egy alkalommal munkába egy kollégával ebéd közben beszéltünk egy megoldásra váró problémát próbáltam megfejteni hangosan, a  magam módján körüljártam a problémát, a meglátása máig velem van, csak ennyit mondott, lehet nem kell ennyire mélyen belegondolni, mi lenne ha..? a megoldás a szemem előtt volt szinte egész végig, a rálátásom viszont nem volt meg.

pontosan nem tudom honnan jön a következő gondolat, de valahogy így szól:
a gondolataim közbe olyanok mint a vadlovak, száguldoznak fék nélkül. 
ezt éreztem a diagnózisom felállítása közben és után egy darabig, mintha a gondolataim, úgy a jók és mint rosszak ki akarnának törni. önállóan akarnának dönteni magukról. ami valljuk be esélytelen.

az ilyen gondolkodásnak ára, hogy ugyan sokféleképpen meg tudjuk általa nézni mi van és mi nincs, de cserébe, ha nem vesszük kezünkbe a gyeplőt hamar hozhat a fejünkre, ebben az esetben fejünkben problémát. 
## 5. összegzés
az elmondottak fényében ezekre a képekre annyit szeretnék ráfűzni, hogy a fülzúgás mint állapot nekem segített meglátom olyan problémákat amiket nyilvánvalóan nem láttam ezelőtt.
még ha nem is kedves módon, de tanít szinte minden nap valamit, 
## 6. befejezés
Ockham borotvájának elve mentén, ennek az epizódnak vége.
Jövő héten jelentkezem újra.

People on this episode

Podcasts we love

Check out these other fine podcasts recommended by us, not an algorithm.

The Jordan B. Peterson Podcast Artwork

The Jordan B. Peterson Podcast

Dr. Jordan B. Peterson
Párásító Artwork

Párásító

ecigitesztek.hu
Hihetetlen Történelem Podcast Artwork

Hihetetlen Történelem Podcast

hihetetlentortenelem
Lost Terminal Artwork

Lost Terminal

Namtao Productions
ITT ÉS AKKOR Artwork

ITT ÉS AKKOR

Betone.hu
Az élet meg minden Artwork

Az élet meg minden

Tóth Szabolcs Töhötöm
Hacking Humans Artwork

Hacking Humans

CyberWire, Inc.
Darknet Diaries Artwork

Darknet Diaries

Jack Rhysider
Agytágító Artwork

Agytágító

Julia Fél
Modern Wisdom Artwork

Modern Wisdom

Chris Williamson